ENTORN

Els Noguers Turisme és troba rodejat de natura i espais d’interès per poder visitar amb la vostra companyia.

Els Rasos de Peguera, una de les primeres estacions d’esquí del país, datada de l’any 1908. Actualment, l’espai ofereix una àmplia oferta d’excursions i senderisme, a més de raquetes durant els mesos d’hivern, i amb el servei de cafeteria i restaurant.

Els Noguers Turisme rural al berguedà
Els Noguers Turisme rural al berguedà

Un altre dels indrets amb arrel pròpia, i molt aprop de casa nostra, és el Pi de les tres Branques, tot un emblema dels Països Catalans. Està situat al Pla de Campllong, al terme municipal de Castellar del Riu. Es tracta d’un arbre de més de 25 metres d’alçada que representa un símbol d’unitat. L’any 1987 va de declarat arbre monumental i a dia d’avui és tot un reclam turístic a la comarca per la seva bellesa natural. Durant el mes de juliol s’hi celebra l’aplec anual. 

Els Noguers Turisme rural al berguedà

També podeu visitar el nucli d’Espinalbet, construït al segle XII que permet descobrir l’església de Sant Vicenç i les restes de l’antic castell, propietat del conegut trobador Guillem de Berguedà. En aquest indret és on se celebra la Festa Major l’últim cap de setmana de setembre.

Els Noguers Turisme rural al berguedà
Els Noguers Turisme rural al berguedà

El Santuari de Queralt també és un reclam turístic de la zona que podeu visitar durant tot l’any. El conjunt patrimonial de Queralt el forma l’actual Santuari on es troba una reproducció de la Mare de Déu de Queralt, un edifici annex que acollia l’Hostatgeria del temple i la Cova, on segons diu la llegenda un pastor va trobar la talla original de la Mare de Déu al segle XIV. Queralt és un dels principals balcons de Catalunya oferint unes magnífiques vistes de la ciutat de Berga, així com de tota la plana central amb visió directa al Massís de Montserrat.

Els Noguers Turisme rural al berguedà

Per l’altre banda hi trobem la muntanya de la Figuerassa, el Cim d’Estela o el Roc d’Auró, tres pics per descobrir i fer amb bona companyia gràcies a les rutes i camins que estan estipulats i que freqüenten un bon nombre de caminadors durant tot l’any. 

Els Noguers Turisme rural al berguedà
Els Noguers Turisme rural al berguedà

Berga. La ciutat de Berga, capital de comarca del Berguedà està a poc de 10 minuts dels Noguers.

La ciutat és coneguda arreu per la seva gran festa, la Patum. Que és patrimoni oral i immaterial de la Unesco des del 2005. La festa se celebra per Corpus. Però durant tot l’any es pot visitar el museu de la Patum, i els monuments, murals i espais que representen la nostra festa. Berga és una petita ciutat, envoltada de natura, amb l’encant del comerç local, del mercat setmanal dels dissabtes i amb una bona i variada gastronomia, on els embotits, els bolets o el blat de moro escairat en són protagonistes. De camí a Berga, no deixeu de visitar l’entorn de la Font Negra, amb jocs infantils i espai per fer pícnics.

Els Noguers Turisme rural al berguedà